Kaczka w jabłkach - 4 Dogs

Kaczka w jabłkach

Cena: 14,99 zł

Jedno opakowanie 4dogs zaspokaja dzienne potrzeby żywieniowe psa o masie ciała do 5 kg. Zalecana, dzienna porcja dla psów w przedziale 6-10 kg to 2 słoiki, w przedziale 11-19 kg - 3 słoiki, 20-30 kg -  4 słoiki, 31-40 kg - 5 słoików, 41-50 kg - 6 słoików.

Zbilansowany posiłek o wyjątkowo niskiej zawartości węglowodanów (< 5%). Wysokobiałkowy, dzięki prawie 75% zawartości mięsa - w przewadze kaczki, dodatkowo - indyka. Pochodzące z nich kwasy tłuszczowe n-6 świetnie wpływają na kondycję skóry i poprawiają wygląd sierści. Mięso z kaczki i indyka to także cenne źródło żelaza, selenu, miedzi i cynku, składników, które odgrywają istotną rolę we wzmacnianiu odporności organizmu. Receptura dania, zawierająca siemię lniane, płatki owsiane oraz nasiona chia, zapewnia wyższy poziom błonnika, który wspierają równowagę mikroflory przewodu pokarmowego i perystaltykę jelit.

  • wysokobiałkowy dzięki wysokiej zawartości mięsa, 
  • niskowęglowodanowy
  • dla piesków uczulonych na mięso kurze 
  • wysokobłonnikowy
  • bez sztucznych barwników
  • bez glutenu
  • bez beta karotenu
  • oparty na recepturze przygotowanej przez eksperta z SGGW
  • złożony z produktów dopuszczonych do spożycia przez człowieka
  • bez konserwantów
  • gotowany metodą domową w niewielkich partiach
  • energia metaboliczna - 158,4 kcal/100 g. posiłku
  • waga netto 250 g

Pierś z kaczki - to nie tylko dobre źródło białka, ale również składników mineralnych, w szczególności selenu i cynku. Oba minerały odgrywają ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów. Oprócz tego, cynk wzmacnia układ odpornościowy, natomiast selen wspiera pracę tarczycy. Dzięki zawartości witamin z grupy B kacze mięso wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego, a zawarte w nim żelazo przyczynia się do produkcji czerwonych krwinek, zapewniając prawidłowy poziom hemoglobiny, a tym samym zapobiegając anemii i poprawiając funkcjonowanie układu immunologicznego. Ze względu na zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych kacze mięso jest również polecane osobom z problemami układu krążenia.

 Udziec z indyka - zawiera ważne mikroelementy, takie jak fosfor regulujący gospodarkę wodną, potas, odpowiedzialny za sprawność kośćca, uwalnianie energii i wchłanianie składników odżywczych, magnez, wspomagające dotlenienie komórek, żelazo oraz cynk, który wspiera system immunologiczny. Mięso indycze zawiera również znaczne ilości witamin z grupy B: niacynę, ryboflawinę i tiaminę, niezbędnych do wzrostu i prawidłowego rozwoju układu nerwowego oraz do utrzymania ogólnej sprawności organizmu. Jest ono też ważnym źródłem niezbędnej dla tworzenia czerwonych krwinek witaminy B12. Ciemne mięso z uda zawiera więcej żelaza i cynku niż jasne mięso z piersi

Seler - jest źródłem witaminy C, witamin z grupy B, witaminy E. Spośród warzyw korzeniowych zawiera najwięcej fosforu, ale dostarcza także wapnia, cynku, potasu, magnezu i żelaza.W selerze znajdują się flawonoidy - związki roślinne, które mają silne działanie przeciwzapalne, antyutleniające i rozkurczające

 Fasolka szparagowa - wspomaga pracę układu nerwowego, obniża poziom złego cholesterolu we krwi, redukuje ryzyko miażdżycy i chorób serca, poprawia krążenie, ma pozytywny wpływ na stan skóry, wspomaga układ odpornościowy, poprawia krzepliwość krwi.

 Siemię lniane - zawiera sporą ilość witaminy E, która jest niezwykle ważna przy leczeniu między innymi miażdżycy i chorób serca, dodatkowo jest głównym antyoksydantem i uczestniczy w dostarczaniu składników odżywczych do komórek oraz witaminy z grupy B, które uczestniczą w przemianach węglowodanów, białek i tłuszczów. Zaopatruje organizm w niezbędne tłuszcze z grupy omega- 3, które przyspieszają metabolizm i reguluje trawienie.

Płatki owsiane - są najcenniejszym źródłem białka spośród wszystkich krajowych produktów zbożowych, posiadają także bogatą kompozycję aminokwasów. Zawierają witaminy: B1, B6, E, selen i magnez. Cenna dla zdrowia jest ich zawartość błonnika - aż 20 procent to błonnik rozpuszczalny w wodzie, który powleka ściany oraz śluzówkę przewodu pokarmowego, dzięki czemu spowalnia proces przyswajania cukrów, co pozwala uchronić się od cukrzycy i otyłości.

 Nasiona chia - zawierają kwas alfa-linolenowy, który wraz z  błonnikiem i cynkiem, również znajdującymi się w nasionach, chronią przed rozwojem nowotworów. Kwas omega-3, wspomaga pracę mózgu, doskonale wpływa na układ krążenia, obniża poziom złego cholesterolu i podwyższa poziom dobrego, zmniejszając ryzyko miażdżycy i chorób serca. Zawierają dużo błonnika a pęczniejąc w żołądku dają uczucie sytości na dłuższy czas.

Jabłko - owoc lekkostrawny i łatwo przyswajalny przez organizm. Stanowi dobre źródło wzmacniającej odporność witaminy C (4,6 mg na 100g(1)), która jest silnym naturalnym antyoksydantem – usuwa z ciała szkodliwy nadmiar wolnych rodników. Jabłka zawierają ponadto beta-karoten, a także moc witamin z grupy B: tiaminę, ryboflawinę oraz pirydoksynę (to witamina B6). Wspomagają one enzymy między innymi, w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu. 

Etykieta

Słoiczki 4dogs akceptują pokojową temperaturę, dlatego, dopóki są zamknięte, nie ma konieczności trzymania ich w lodówce. Po otwarciu należy przechowywać je w lodówce nie dłużej niż 24 godziny. Informację o dacie ważności znajdziesz zawsze na wieczku słoiczka.