Psikuski „CHRUPKA WĄTRÓBKA”

Cena: 9,99 zł

Sugerowana dzienna porcja ciateczek dla psów o masie ciała: do 8 kg - 9 sztuk przekąsek, w przedziale wagi 8 -15 kg - 15 sztuk, powyżej 15 kg - 27 sztuk.

Wyborne psie krakersy eliminujące efekt „ kręcenia nosem”. Lekkie, pożywne, pachnące domowym pasztecikiem. Świetne jako zachęta treningowa dla aktywnych czworonogów albo lekki przysmak w nagrodę za pilnowanie kanapy dla psich domatorów. Zawarte w ciasteczkach białko pochodzi z kurzej wątroby i jaj, węglowodany - z mąki orkiszowej.

  • upieczone wyłącznie z produktów dopuszczonych do spożycia przez człowieka
  • skład konsultowany z ekspertem w dziedzinie psiej dietetyki
  • złożony wyłącznie z produktów dopuszczonych do spożycia przez człowieka
  • bez konserwantów
  • bez sztucznych barwników
  • pieczone domową metodą w niewielkich partiach
  • energia metaboliczna - 66 kcal/100 g. ciasteczek
  • waga netto - 150 g

Wątróbka kurza - w zaledwie stugramowej porcji wątróbki drobiowej znajduje się niemal 10 mg żelaza (czyli aż dwadzieścia razy więcej niż w piersi z kurczaka), ponad 3,5mg cynku i około 19 g protein o wysokiej wartości biologicznej. Dostarcza potężnej dawki witaminy A oraz witamin z grupy B, zwłaszcza kobalaminy (witamina B12), ryboflawiny (witamina B2) oraz niacyny (witamina B3). 

Jajka - pod względem składu aminokwasów, czyli związków białkowych uznawane są za najdoskonalszy produkt pochodzenia zwierzęcego. Będąca składnikiem żółtka lecytyna rozbija spożywane tłuszcze oraz cholesterol na małe cząstki, zapobiegając przyczepianiu się ich do ścianek naczyń, tym samym redukując odkładanie się blaszki miażdżycowej. Uczestniczy też w hamowaniu niepożądanych procesów utleniania i poprawia funkcjonowanie układu nerwowego. Około 50% lecytyny stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe, głównie kwas linolowy, który jest prekursorem tzw. prostaglandyn, substancji regulujących ciśnienie krwi oraz działających przeciwzapalnie i przeciwzakrzepowo. Lecytyna dobrze działa na wątrobę, m.in. rozpuszcza cholesterol w żółci i chroni przed tworzeniem się kamieni żółciowych. Uczestniczy też w hamowaniu niepożądanych procesów utleniania i poprawia funkcjonowanie układu nerwowego. 

Mąka orkiszowa - jest bogatym rezerwuarem cynku, miedzi oraz selenu, składników, które korzystnie wpływają na układ krwionośny, nerwowy oraz odpornościowy. Zawiera sporą ilość łatwo przyswajalnego białka. Ceniona jest za zawartość kwasu linolenowego (omega-3). 

Amarantus - wysokobiałkowy, zawierający wiele jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, ze szczególnym uwzględnieniem niezwykle wartościowych kwasów GLA, których obecność w znacznym stopniu przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi. Żródło lizyny i aminokwasów zawierających siarkę (metioniny, cystyny i cysteiny). 10 deko nasion amarantusa pokrywa 1/3 dziennego zapotrzebowania na magnez! Największą zaletą lipidów amarantusa jest obecność skwalenu. Działa on jak odtrutka ułatwiająca usuwanie wszelkiego rodzaju ksenobiotyków – substancji wytworzonych w wyniku przemysłowej działalności człowieka i nie występujących wcześniej w przyrodzie. 

Olej rzepakowy - zawiera bardzo dużo niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) z rodziny omega-3. W oleju rzepakowym jest idealna, pod względem żywieniowym, proporcja pomiędzy kwasami tłuszczowymi omega-6, a omega-3 i wynosi 2:1. Zapewnia to ich najlepsze wykorzystanie i prozdrowotne działanie. W jego składzie znajdziemy też witaminę E, a także sterole, które wpływają na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi poprzez częściowe hamowanie jego wchłaniania w jelitach.

Psikuski „CHRUPKA WĄTRÓBKA”

Ciasteczka przechowywać należy w suchym i chłodnym miejscu. Czas przydatności przekąsek do spożycia wynosi 30 dni od daty produkcji.